Vinst i årets första match!

6 januari 2019 20:40

Efter Jul och nyårs uppehåll var det äntligen dags för damernas Svenska Superliga att ta ny fart. Kais Mora IF tog sig an Warberg IC och införskaffade sig årets tre första pinnar!

1:a perioden

I den första perioden fick publiken som tagit sig till Idre Fjäll Arena beskåda tre mål. Det var en period med hög intensitet och många dueller vid sargerna. Mora är det lag som äger boll mesta utav tiden och stundtals har Warberg det svårt att ta sig ur den egna zonen. Warberg är dock inte helt ofarliga utan sticker upp med ett par kontringar, t. ex. när Warbergs Jenny Dahl driver bollen från egen zon i boxplay och gör 0-1 för gästerna. Mora är som sagt det lite "tyngre" laget och de ska både till att kvittera och ta ledningen innan perioden är över, signerat Johanna Hultgren och Anna Wijk två gånger om.

2:a perioden

Mora inledde perioden nummer två starkast, Warberg hade svårt att hitta rätt i position- och närkampsspelet. Och vid tiden 02:39 och 02:52 hade Mora utöka sin ledning ytterligare med två mål. Där Johanna Hulgren även gör hattrick. Warberg ska dock till att vakna upp, de får två utvisningar med sig, och även om Mora står för ett nästan exemplariskt boxplay i den första utvisningen så klarar det inte hålla undan Warberg i den andra. Med reduceringen får Warberg ny kraft och har en period i mitten av andra då de spelar bra, och Jenny Axelsson i Mora målet får stå för en hel rad räddningar. Mora vägrar att vika sig och ser ganska snabbt till att koppla greppet i matchen igen med att utöka ledning ytterligare två gånger till i denna period. I perioden sista minut reducerar Warberg ännu en gång. Perioden slutar 4-2 till Kais Mora och hemmalaget har spelat sig till en 6-3 ledning inför den sista och avgörande perioden.

3:e perioden

Den tredje perioden hinner inte bli äldre än minuten innan Mora utökar sin ledning till 7-3. Det är Johanna Hultgren som gör sitt 5:e mål för dagen och hon assisteras även denna gång av Anna Wijk. Efter målet känns det lite som om resten av perioden endast blir till en transport sträcka fram till slutsignalen. Mora är det laget som kontrollerar mest boll och Warberg får aldrig riktigt energin till att göra match av den tredje perioden. Matchen slutar tillslut med en 7-4 seger till Kais Mora efter en sen reducering av Warberg. Det är dock långt mer än tre mål som skiljer lagen åt idag. Men Warberg står för en tapper insats där man visar stort engagemang matchen igenom. Slutsummerat ser vi tillbaka på en stabil insats och seger för Kais Mora, och tre poäng in på kontot. Och med det, och dagens övriga resultat i damernas SSL passerar man även Pixbo Wallenstam i tabellen. Anna Wijk blev med dagens individuella poäng även historisk då hon blev den första spelaren i den Sveriges högstaliga att göra 500 assist. Riktigt stort, Grattis!

**I nästa match av damernas Svenska Superliga beger sig Kais Mora till Uppsala där man kommer att ställas mot IK Sirius FBC. Du kan se matchen på Sslplay.se.

Den 20 Januari spelar Kais Mora sin nästa hemmamatch mot Jönköping. Matchen spelas så klart i Idre Fjäll Arena, 17:00. **

Målskyttar 0-1 Jenny Dahl 1-1 Johanna Hultgren, Anna Wijk 2-1 Johanna Hultgren, Anna Wijk 3-1 Johanna Hultgren, Anna Wijk 4-1 Anna Wijk, Malin Alkelöw 4-2 Sofie Karlsson, Andrea Envall 5-2 Johanna Hultgren, Caroline Rosenberg 6-2 Malin Alkelöw, Anna Wijk 6-3 Johanna Johansson, Andrea Envall 7-3 Johanna Hultgren, Anna Wijk 7-4 Sandra Hawerman, Sofia Greftén