Dags för seriefinal

10 februari 2018 02:32
SSL Dam

I fredags var KAIS Mora i Karlstad och tog hem en enkel trepoängare med 9-2 efter tre stabila perioder. Trots avsaknad av 5 spelare (sjuka och skadade) och Amanda Wall (sjuk tidigare i veckan) som bara spelade ett byte hade Karlstad inte mycket att sätta emot.


Idag väntar dock något helt annat, seriefinal mot Pixbo, en riktigt häftig utmaning. Pixbo kommer från en uddamålsseger mot Malmö senast och har bara förlorat två matcher hittills.

Ni saknade en hel del spelare i matchen mot Karlstad, hur ser läget ut inför seriefinalen, Noél Alm Johansson?

-Amanda Wall kommer säkerligen kunna ta mer speltid. Hon var med mot Karlstad men det kändes klokt att vila henne inför idag. Det är fortfarande osäkert om Mira Wickman kan spela, där kommer vi ta beslut strax innan matchstart. När det gäller Malin Andréason så går rehaben bra men hon är inte aktuell för spel ännu. Även Therese Karlsson och Alva Nordmark fortsätter sin rehab och vi får se när de kan vara tillbaka.

Idag har ni tillgång till hemvändande Jessika Eriksson, kommer hon att spela?

-Ja idag gör hon comeback i KAIS-tröjan och det känns fantastiskt. Hon har gått in och visat direkt på träningarna vad hon kommer att bidra med och det ska bli grymt kul att följa henne.

Varför kommer KAIS Mora att vinna seriefinalen?

-Trots att vi brottas med lite sjukdomar och några skador så kan vi ställa upp med ett grymt taggat lag idag. Vi hade bra tryck i fredags och vi känner att vi hela tiden närmar oss de prestationer vi vill ha i sådana här toppmatcher. Pixbo kommer att få känna sig jagade och med vår revansch i blicken från förlusten i höstas är jag övertygad om att vi vinner idag.

Vad blir slutresultatet?

-Vi gör fem mål och Pixbo två.