Inför KAIS Mora - Endre

1 mars 2018 02:59
SSL Dam

På lördag är det dags för match mot SSL-fyran Endre IF. KAIS Mora leder som bekant SSL-tabellen med 4 omgångar kvar innan slutspelet, lagkaptenen Anna Wijk ligger på en andra plats i poängligan för tillfället.


Anna Wijk, senast ni mötte Endre var på bortaplan där det blev förlust efter förlängning, vad har du för tankar om matchen på lördag? -Det är alltid tuffa och roliga matcher mot Endre. Jag tycker de har imponerat på slutet trots skadan på Steen. Jag är säker på att vi måste göra en riktigt bra match för att vinna.

Ni har ju mött Endre några gånger förut..känns det något speciellt att möta Endre? -Det var som ett derby förut. Vi mötte dem i varje slutspel, men många av spelarna som var med i Endre då har slutat. Så inget speciellt längre skulle jag säga.

Ni har släppt in minst mål bakåt i serien, 18 mindre än Endre, och 12 mindre än det laget som släppt in näst minst mål (IKSU), ni verkar vara riktigt bra defensivt i år, är det något ni slipat extra på? -Ja det har vi absolut gjort. Vi har alltid gjort mycket mål framåt men släppt in alldeles för mycket mål. Det är viktigt att vi fått till defensiven i år, det kommer bli en nyckel i slutspelet.

Det är 4 omgångar kvar sen är det dags för slutspel, är det något du tänker på? -Ja nu längtar jag verkligen. Men samtidigt får vi inte sväva iväg, vi har gett oss själva ett jättebra läge att vinna serien och det ska vi inte kasta bort nu. Vi ska ta tillvara på varje match som är kvar för att vara så förberedda som möjligt till slutspelet.

Du ligger just nu tvåa i poängligan och har gjort poäng i varje match du spelat, vad tycker du själv om din säsong så här långt? -Jag hade en tuff försäsong och inledning på säsongen med skada. Men nu känns det som att jag börjar hitta tillbaka till mitt riktiga jag och det känns bra inför slutspelet! Men det har verkligen varit en speciell säsong för mig.

Hur tror du att matchen på lördag kommer att se ut? -Jag tror att vi kommer ha mest boll och styra matchen. Endre är vassa i omställningar och effektiva när de skapar lägen så det gäller att vi är noggranna i försvarspelet. Jag hoppas det blir en fartfylld och sevärd match!

Tack Anna! Innebandy i världsklass i Mora, Unihoc Arena, lördag 3/3-2018 kl 15.30. Vi ses där!