Lördag
23 Mar 1 match

Formstarkt Endre fick sig en rejäl omgång av KAIS Mora!

26 februari 2019 13:10

KAIS Mora IF hade revansch att utkräva på sig själva från förra helgen, och med en sprakande första period med fem mål från hemmalaget fällde man också avgörandet mot formstarka Endre i Idre Fjäll Arena!

1:a perioden

Det blev en riktigt rivstart i matchen mot Endre. Gästerna tog ledningen efter bara nio sekunder! I Mora camp var man helt enkelt inte med från början och hade inte räknat in sina motståndare, och det fick man betala för omgående. Efter att ha kopplat på huvudet så revanscherar Mora sig och kan kvittera ganska omgående, man får ett fint rull och efter 2–3 pass så blir Johanna Hultgren förvånansvärt fri i höga slottet och får prickskjuta in kvitteringen. Samma höga tempo som inledningsvis håller i sig och stundtals gör det höga tempot att det ser en aning slarvigt ut nere på plan. När My Kippilä fångar upp en boll och avancerar får hon hela Endre att stanna upp och kolla vad hon ska hitta på, vilket ger Lina Svarfvar fri lejd mot den bortre stolpen dit hon störtar och stöter in ledningsmålet på passning av just Kippilä. KAIS Mora är här också märkbart mycket bättre än sina motståndare i matchen, Endre har svårt att komma ur egen zon och ännu svårare att hitta till farliga målchanser. Både 3–1, 4–1 och 5–1 ska också komma för Mora innan perioden är över.

2:a perioden

Endre kliver ut starkare än hur man avslutade första perioden, dels klarar man av ett boxplay i starten av andra perioden och dels håller man undan Mora från att gå ifrån ytterligare. Tempot i matchen har dragits ner gentemot den första perioden och båda lagen ser tämligen nöjda ut över detta, i alla fall tillfälligtvis. Det lägre tempot gör att spelarna kommer närmre varandra och det etableras ett alltmer fysiskt spel på plan. Det blir med andra ord en hel del närkamper och också en del slag, stämningen blir med det också allt mer hätsk, och visst borde det ha dömts både en och två utvisningar under perioden. Ett mål vardera blev det i perioden, först ut var det hemmalagets Elin Reinestrand som avlossar från distans och 18:38 reducerar gästernas Ellen Bäckstedt till 6–2.

3:e perioden

Endre är först ut att göra mål och det på den väsentliga tiden 02:50, 6–3 var absolut nödvändigt om man önskar kontakt i matchen. Men när Johanna Hultgren, 06:42, gör sitt tredje mål för dagen känns det som att det blir för mycket för Endre att hämta in på de resterande 13 minuterna. Men Endre forcerar, de biter sig fast i Moras zon och matchen står här verkligen i ett vägskäl om vilken vändning den ska ta, ett Endre mål och kanske har de lite kontakt igen, ett Mora mål och avståndet mellan lagen skulle bli alltför stort. Och Mora är det lag som gör nästa mål och punkterar matchen. På omställningarna är man sylvassa och 8–3 är ett faktum. KAIS Mora vill ju givetvis inte vara sämre än senast på Gotland, så med fem minuter kvar att spela sätter också Moa Gustafsson en kasse, assisterad av Lisa Svarfvar.

Matchen slutar med en välförtjänt 9–3 seger för KAIS Mora. Endre biter sig tidvis fast i zonen och visar att om man får ihop alla delar så kommer man också bli ett tungt slutspelslag. Det är dock en sprakande första period som avgör denna match, och precis som tidigare denna säsong så visar Mora att man är det bättre laget.

Målskyttar KAIS Mora IF: Johanna Hultgren x3, Malin Alkelöw x2, Lina Svarfvar, My Kippilä, Elin Reinestrand och Moa Gustafsson.

Poängbäst: Anna Wijk x4 assist.

Målskyttar Endre: Stina Ander, Ellen Bäckstedt och Sara Steen.

I nästa omgång av Damernas Svenska Superliga åker KAIS Mora till Göteborg för att gästa IBK Göteborg, matchen ser du bäst via Sslplay.se!