Lördag
23 Mar 1 match

KAIS Mora IF starkast i IFU Arena

13 januari 2019 15:10

Årets första bortamatch blev till en intensiv tillställning IFU Arena. Publiken fick bevittna en match med mycket kamp och vilja nere på plan och sju mål sammanlagt.

1:a perioden

En intensiv start på matchen, bollen bytte ägare mellan de två kämpande lagen på plan fler gånger under en minut än vad jag kan räkna på en hand. Efter cirka fem minuter får matchen sitt första riktiga etablerade anfallsspel, det är Mora som kontrollerar bollen i Sirius zon och bara ett par byten senare har vi också 0-1 på tavlan. Det är som så många gånger förr denna säsong Johanna Hultgren som är målskytt och Anna Wijk som står för framspelningen. Perioden fortsätter annars i samma karaktär som inledningsvis, det är två lag som kämpar om varje boll, och nästa gång Mora får rull offensiv zon får vi också se dagens andra mål, My Kippilä till Johanna Hultgren. Sirius hade det tufft i sina försök att få ett etablerat anfallspel, de har tar sig dock fram till två fina lägen för en reducering, bland annat en boll som studsar i Amanda Hills ribba i slutsekunderna av den första perioden.

2:a perioden

Mora börjar den andra perioden i boxplay, efter en utvisningen från den första perioden. Inget mål för Sirius denna gång. Istället får vi se Mora utöka sin ledning ytterligare. My Kippilä får boll av en hårt jobbande Lisa Svarfvar, och efter att My dragit sin spelare sätter hon sedan bollen i krysset. Sirius spelar hårt och tufft, men när man i den åttonde minuten går bort sig i sin höga press och lämnar Anna Wijk och Malin Alkelöw i ett två mot ett läge så har vi också ett 0-4 resultat för Mora. Och när Mora senare spelar powerplay och gör 0-5 genom Moa Gustafsson börjar matchen att kännas avgjord. Perioden ser nästan identiskt ut som den första, bortsätt från ett extra mål. hög intensitet med mycket spring och många dueller.

3:e perioden

Sirius är det lag med lite mer initiativ i början av den 3:e och sista perioden. Fart och kraft verkar vara receptet, Sirius redcuerar till 1-5 efter cirka fem minuters spel genom Selma Frykholm. Och efter ytterligare fem minuter så väljer Mora att ta Time out. Mora lyckas ta ifrån Sirius initativet och spelet står och väger igen. Och precis som i de två tidigare perioden får vi se ett mål när Mora börjar spela boll. Caroline Rosenberg är sist på bollen vid 1-6 målet, framspelad av Anna Wijk.

Det är 991 personer som väljer att komma och kolla på matchen i IFU Arena. Det är en härlig stämning på läktaren och publiken får bevittna en match med mycket kamp och vilja och även en del innebandygodis. Sirius gör det bra med sin höga och intensiva press men tyvärr lite för uddlösa när det kommer till den sista tredjedelen. Och Mora har även en storspelande Amanda Hill mellan stolparna. Jag vet att Mora är lite besvikna över sin egna insats, främst för att man vet att man har kompetensen att spela sig ur situationerna som uppstår i matchen, men att man istället faller in i Sirius kamp-spel. Men man visar ändå styrka i att man vinner matchen med siffrorna 1-6 och med det visar att man är större, starkare och bättre!

Målskyttar för KAIS Mora: Johanna Hultgren 2x, My Kippilä, Malin Alkelöw, Moa Gustafsson och Caroline Rosenberg.

Nästa match för KAIS Mora IF spelas hemma i Idre Fjäll Arena där man tar emot Jönköpings IK, 17:00. Vi ses där!