Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Avgörande match väntar efter förlust

6 april 2018 17:45
Kval Herr

I går hade herrarna chansen att ta sig tillbaka till allsvenskan. Efter en trevande inledning av matchen tog man över allt mer, men lyckades inte ta vara på sina chanser. Efter tre perioder var ställningen precis som i första matchen oavgjord och förlängning väntade.

När klockan närmade sig fem minuter så avgjorde hemmalaget Lillån inför drygt 800 jublande åskådare. Nu väntar en tredje och helt avgörande match på söndag och inför den fick vi ett snack med assisterande tränaren Kristian Holtz.


Det blev åter igen en tajt match och förlängning. Hur var matchbilden?

Lillån hade första perioden och vi får vara glada att det bara står 1-0. I andra tar vi över matchen. Vid 3-1 ledning så åker vi på en utvisning som var tveksam och då reducerar de. Sista perioden känns det som vi blir lite fega. Vi har dock flera lägen att öka på ledningen och skulle ha avgjort denna match med tanke på chanserna.

Ni fick en bra möjlighet att avgöra i förlängningen via ett numerärt överläge, vad hände där?

Vi har ett par öppna lägen att avgöra men bollen ville inte in. Lite mer distinkta avslut på mål så hade det varit avgjort. Sedan tar Lillån vara på sin i stort sett enda chans och matchen är över.

Vilka spelare vill du ge cred för gårdagens match?

Målvakten Andreas Nordli samt hela första femman (Emil Hedström, Albert Östman, Matteus Gavatin, Johan Tomth, Magnus Borgsgård) gör det bra. I andra så är det Emil Stenberg och Linus Hansson som sliter hårt.

Nu väntar en tredje och avgörande match på söndag. Hur går tankarna inför den?

Spännande att ha chansen att avgöra hemma. Få spelarna att släppa lös och njuta i stundens allvar.

Vad behöver ni "snäppa upp" för att vinna på söndag?

Att alla vill ha boll, bli mer delaktiga och träffa målet vid avsluten. Special team kommer avgöra. Där behöver vi höja oss och var mer alerta.

Vad talar för att KAIS Mora spelar allsvenskan 2018/19?

På hemmaplan har vi känt oss starka. Det är viktig att vi jobbar hela matchen igenom.

Är alla tillgängliga inför söndagens avgörande?

Bara Marcus Persson som är ett frågetecken!

Matchen spelas nu på söndag 8 april, kl 16:00 på Unihoc Arena. Nu hoppas vi på att publiken strömmar till och stöttar herrarna. Som sagt... segraren i matchen spelar i allsvenskan nästa säsong.