Kais Mora starkast i toppmötet mot Täby FC

28 oktober 2018 23:00

Söndag och dags för match, den tredje på fem dagar. På schemat väntar också ännu ett toppmöte då Mora tar emot Täby hemma på Idre Fjäll Arena.

1:a perioden

En väldigt jämn och tight första period lagen emellan. Täby får dock utdelning först, klockan stannar på 08:43 när Jennifer Stålhult gör 0-1 för gästerna. Sara Attermo noteras för assisten.

Bara en liten stund senare kommer nästa bakslag för Mora. Lina Svarfvar åker ut 2 minuter för slag. Moras box gör ett bra jobb och håller borta Täby från att göra ytterligare ett mål.

Lagen byter målchanser mellan varandra, men Täby kan gå till pausvila med en 0-1 ledning.

2:a perioden

Den andra perioden har samma karaktär som den första, båda lagen kämpar om varenda boll och byter målchanser med varandra.

04:07 in i perioden döms det straff för Täby. Lisa Carlsson ska lägga den och ställs mot Amanda Hill i Mora målet. Amanda vinner den fighten och räddar straffen!

Vid tiden 14:23 har vi en ny utvisning i matchen. Denna gång drabbar den gästernas Jennifer Stålhult som får sätta sig 2 min för slag. Täbys boxplay håller lika tätt som Moras tidigare och Mora lyckas inte kvittera denna gång!

Den andra perioden slutar mållös.

3:e perioden

Efter 38 minuter utan mål får vi tredje periodens första! Det är Johanna Hultgren som kvitterar till 1-1 och Anna Wijk som hittar fram med passningen. Tid 06:48.

10:43 in i perioden tar Mora också ledningen, målet görs ännu en gång av Johanna Hultgren som denna gång assisteras utav Malin Alkelöw!

Klockan stannar på 13:18 när Mora också gör 3-1. Moa Gustafsson styr in en volley pass från My Kippilä. Och alla besökande i Idre Fjäll Arena kan känna lagets glädje!

Täby trycker på för att få in en reducering. Laget tar även Timeout och då tar man även målvakten Alexandra Durling. Ytterligare forcering görs, Täby lyckas dock inte få in en till kasse och istället drar man på sig en straff med sju sekunder kvar. My Kippilä för äran att förvalta den, men tyvärr precis inte med sin markzorra. Matchen slutar 3-1 till Kais Mora och man inkasserar ytterligare en tre poängare!

En väldigt jämn match där vi får se en rolig och fartfylld innebandy med många lägen för båda lagen. Kais Mora känns som det bredare och starkare laget matchen igenom och kan få njuta över sin vinst!