IKSU bröt KAIS Moras segersvit på hemmaplan

SSL Dam

Det var bäddat för ett jämnt och tufft möte när två formstarka lag skulle göra upp om tre poäng under lördagen. KAIS Mora som inte förlorat på hemmaplan denna säsong fick idag se sig besegrade när IKSU, med Sofia Joelsson i spetsen, tog sjunde raka bortasegern.

KAIS Mora - IKSU 4-8 (1-2,1-5,2-1)

Mål KAIS Mora: Moa Gustafsson, Anna Wijk, Tone Einstulen, Amanda Wall

Mål IKSU: Sofia Joelsson 3, Johanna Hultgren 2, Emelie Wibron, Frida Norström, Tova Eriksson

Toppmötet började som väntat, det var jämnt och gästerna hade ett litet överläge och kunde gå till pausvila med en 2-1-ledning.

Mittenakten bjöd sedan på ett riktigt målkalas och en överkörning från gästernas sida. Trots att skottstatistiken vittnade på en jämn andraperiod så var det IKSU som satte sina lägen och nätade hela fem gånger och Sofia Joelsson fullbordade sitt femte hattrick för säsongen. Hemmalaget fick sedan in en reducering i slutet av perioden genom Anna Wijk och frågan var om KAIS Mora skulle repa sig inför den sista perioden.

Hemmalaget krigade hårt men gästerna svarade med samma mynt, vilket resulterade i en del utvisningar för hårt spel i inledningen av den sista perioden. KAIS Mora fick in en reducering via Tone Einstulen efter drygt nio minuter och det var fortfarande en lång uppförsbacke för hemmalaget. Den blev ännu längre när Tova Eriksson gjorde 8-3 med åtta minuter kvar av matchen. Det ville sig inte för hemmalaget, och i slutminuterna fick de chansen att snygga till siffrorna något när de fick avsluta matchen i numerärt överläge. Amanda Wall gjorde dalalagets sista mål i matchen och IKSU klättrar en placering i tabellen och är nu uppe på en tredjeplats.