KAIS Mora går för serieseger

10 mars 2018 09:57
SSL Dam

Efter bortavinst mot Rönnby och gynnsamma resultat i övrigt kan KAIS Mora säkra seriesegern i morgondagens match mot Warberg.

KAIS Mora vann bortamötet mot Rönnby med 2-4, efter att ha gått ifrån till 0-3 inom loppet av två minuter i den första perioden. Målskyttet inleddes 13.48 av Jessika Eriksson i numerärt underläge, efter en strålande boxplayinsats av en stenhårt jobbande Amanda Öhman. Minuten senare kunde Lina Svarfar sätta 2-0 efter ett mönsteranfall där samtliga övriga i femman borde fått assistpoäng. Efter detta hann Jessika Eriksson med att göra sitt andra mål för kvällen innan Malin Andreasson kunde punktera matchen. Rönnby kom förvisso ikapp till 2-4 men segern kändes aldrig riktigt hotad.

Imorgon, söndag, är det dags igen. Warberg gästar Unihoc Arena för den näst sista omgången i grundserien. Förutsättningarna är enkla: Tar KAIS Mora minst 2 poäng är seriesegern bärgad. Se upp för Warberg dock. Laget som i nuläget ligger på elfte plats i tabellen stod på fredagkvällen för en storskräll när man besegrade Pixbo på hemmaplan, så räkna med att de åker till Dalarna med gott självförtroende.