Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Christoffer Suominen ansluter till damlaget

8 juli 2018 23:57
SSL Dam

KAIS Mora får nytillskott i ledarstaben. Det är 33 årige Christoffer Suominen från Kalmar som ansluter till klubbens damlag.


Christoffer Souminen har den senaste säsongen tränat Linköpings damlag samt säsongen innan Kalmarsunds damlag. KAIS Mora vill inte följa innebandy utvecklingen i Sverige utan man vill leda den. Med Christoffer i ledarstaben kan damlaget fortsätta att utvecklas och ligga i framkant inom svensk daminnebandy

Vi börjar med en klassiker, du är nu en del av KAIS Moras SSL-lags ledarstab, hur känns det? -Först och främst känns det skönt att det är officiellt, då det har varit klart att jag skulle till KAIS Mora väldigt länge. Naturligtvis känns det oerhört spännande att komma till föreningen. Personligen ser jag fram emot att få träffa spelarna, övriga ledare och att säsongen ska dra igång.

Varför valde du att komma till KAIS Mora? -Det känns som ett bra steg i min karriär. Föreningen känns professionell och med ambitioner som matchar mina. Det känns också som att jag har stor möjlighet att utvecklas som tränare och människa i den miljö som KAIS Mora erbjuder. Sedan vill jag även passa på att tacka Michael Holback och organisationen i föreningen för en god dialog i samband med denna övergång.

Berätta lite om dig själv? -Oj alltid svårt att beskriva sig själv, men skulle nog beskriva mig själv som oerhört driven och ambitiös. Innebandyn är en stor passion och sedan har jag ett brinnande intresse för ledarskap. Är ursprunligen från Smålands pärla Kalmar och har varit bosatt där tillsammans med sambo.

Din syn på KAIS Moras sätt att spela innebandy? -Självklart hyser jag stor respekt för vad spelare och ledare har uträttat i föreningen tidigare. KAIS Mora har i min bok alltid stått för en positiv innebandy som genom åren både utvecklat laget och ligan. Föreningen har varit i framkant för innebandyns utveckling och har även fostrat flertalet profiler.

Vad vet du om Mora som stad? -Har väl ingen relation till staden sedan innan, men har hälsat på två gånger och känner mig alltmer bekväm här. När vi väl kommer på plats i augusti så kommer vi nog att lära känna staden och närområdet bättre. Det känns skönt att Mora ligger nära Siljan, då blir kontrasten till Kalmar och kalmarsund inte så stor.