Viktig seger i toppstriden

11 mars 2019 09:47
SSL DAM

Damerna mötte på söndagskvällen Pixbo i en mycket viktig match för båda lagen i jakten på andraplatsen i tabellen.

Sett över tre perioder tycker jag att vi vann rättvist även om Pixbo vann skotten. När krutröken hade lagt sig i Idre Fjäll arena stod hemmalaget som segrare med siffrorna 4-2.

Men vi tar det från början då KAIS fick en pangstart på matchen med en 3-0 ledning efter drygt elva minuter, ett resultat som stod sig perioden ut. Lina Svarfar, Anna Wijk och Johanna Hultgren målade för hemmalaget. Gästande Pixbo var inte ofarliga när de fick till sina lägen men Amanda Hill i hemmaburen spikade igen.

I den andra perioden var det ett betydligt mer okoncentrerat KAIS. Man tappade många bollar och passningarna satt inte där de skulle. Pixbo gjorde 3-1 i powerplay i början av den andra perioden och 3-2 kort därefter. Hemmalaget fick endast iväg två skott mot Pixbos målvakt Lara Heini under hela perioden och matchen stod verkligen och vägde inför avslutningen.

Den tredje perioden blev jämnare spelmässigt och det var chanser åt båda håll men det var KAIS Lina Svarfar som med sitt andra mål för kvällen ordnade det avgörande 4-2 efter en assist från syrran Lisa. Då återstod drygt nio minuter av matchen och Pixbo försökte skapa tryck mot Amanda Hill men hemmalaget arbetade bra i försvaret och gästerna var aldrig riktigt nära att reducera trots att man satsade allt i slutet och plockade ut målvakten.

En skön seger för damerna som därmed är kvar som tvåa i tabellen, nu med fyra poängs marginal ner till trean Pixbo. På fredag väntar bortamatch mot Västerås Rönnby innan vi tar oss an Örnsköldsvik på söndag klockan 17.00 i Idre Fjäll Arena vilket är grundseriens sista hemmamatch. Varmt välkomna då!